Tijdens een revalidatiebehandeling werkt u of uw kind samen met een behandelteam aan persoonlijke revalidatiedoelen. Die doelen worden afgestemd op uw mogelijkheden, wensen en persoonlijke omstandigheden. Kinderrevalidatie biedt praktische oplossingen en helpt kinderen en het gezin op een manier die bij hen past. Zo hangt de behandeling onder meer af van de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.
Een behandelteam bestaat uit een (kinder)revalidatiearts, fysiotherapeut, verpleging, ergotherapeut, maatschappelijk werker, bewegingsagoog en psycholoog. Afhankelijk van de revalidatiedoelen kunnen ook andere behandelaren worden ingeschakeld, zoals de logopedist, diëtist, activiteitenbegeleiding, seksuoloog of muziektherapeut.
Revalideren voor volwassenen bij Heliomare
Volwassenen kunnen bij ons revalidatiecentrum in Wijk aan Zee terecht voor klinische en poliklinische revalidatie. Bij klinische revalidatie bent u tijdelijk opgenomen in ons revalidatiecentrum. Als u poliklinisch revalideert, woont u gewoon thuis en volgt u een aantal dagdelen per week een revalidatieprogramma.
Meer informatie over klinische revalidatie vindt u op de pagina over opname in ons revalidatiecentrum in Wijk aan Zee.
Revalideren voor kinderen en jongeren bij Heliomare
Kinderrevalidatie is er voor kinderen en jongeren die blijvende gevolgen ondervinden van een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. De behandeling vindt poliklinisch plaats, uw kind komt een aantal dagdelen per week naar Heliomare. Voor kinderen en jongeren die op een school van Heliomare zitten is een revalidatieprogramma onder schooltijd mogelijk.
Meer informatie over de mogelijkheden en specifieke revalidatiebehandelingen vindt u op de pagina over onze kinder- en jeugdrevalidatie.
Waarom revalideren bij Heliomare?
Onze behandelprogramma’s zijn afgestemd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Heliomare heeft een Research & Development afdeling die wetenschappelijk onderzoek doet op allerlei terreinen. Bovendien bieden wij revalidatie aan in samenhang met onze andere aandachtsgebieden: Arbeidsintegratie, Bewegen & Sport en Onderwijs.