Menu
Hoe kunnen we u helpen? HELIOMARE BIEDT ONDERSTEUNING OP:
Niemand aan de zijlijn!

Dat is waar wij voor staan. Ook als u een handicap, beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel heeft, wilt u meedoen in de maatschappij. Daarom zetten wij iedere dag onze expertise, kwaliteit en onze mentaliteit in om onze belofte waar te maken. Uiteraard staan uw behoeften en wensen hierbij centraal. Wij werken dus graag samen met u en uw naasten!

We werken voor u aan resultaat

Heliomare begrijpt als dat een keuze voor behandeling, therapie, training, onderwijsvorm of andere ondersteuning gemakkelijker te maken is als u de resultaten daarvan kunt zien. We maken graag aantoonbaar wat onze ondersteuning voor bijdrage levert aan de zelfstandigheid van onze cliënten/patiënten en leerlingen. Dat geeft u een indruk wat u van onze ondersteuning kunt verwachten.

icn_aanmelden Created with Sketch. Ik wil me
aanmelden
icn_verwijzen Created with Sketch. Ik wil iemand
verwijzen
Ik wil het
aanbod bekijken
Ik wil een
vraag stellen

Heliomare De Ruimte

Oudtburghweg 3, 1862 PX , Bergen, 088 920 91 00

Een veilig schoolklimaat is de basis voor het optimaal benutten van talenten. Het klimaat op onze scholen is zowel respectvol, stimulerend als uitdagend. Onze leerlingen worden positief benaderd en uitgedaagd te leren en zich te ontwikkelen. Zij weten dat ze, indien nodig, extra tijd, extra of herhaalde instructie krijgen en op eigen tempo kunnen werken. De wensen en behoeften van leerlingen staan centraal in ons onderwijs. Het eigenaarschap van de leerling en zijn ouders zijn uitgangspunt. De leerling en zijn ouders worden ondersteund om realistische doelen te stellen. Op basis van het ontwikkelingsperspectief leren de leerling en zijn ouders hierop te reflecteren. Hierbij is het van belang om met elkaar te bepalen wat de leerling nodig heeft en hoe de professionals hieraan tegemoet kunnen komen.

Heliomare Onderwijs

De onderwijs- en onderwijsbegeleidings-activiteiten van Heliomare zijn ondergebracht in Heliomare Onderwijs. Heliomare Onderwijs bestaat uit vier scholen op zeven locaties. Op onze scholen bieden wij onderwijs, zorg en revalidatie aan kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking, een verstandelijke beperking, een chronische ziekte, een autismespectrumstoornis, gedragsstoornis of niet-aangeboren hersenletsel. De leerlingen variƫren in leeftijd van 4 tot 20 jaar. Omdat onze scholen deel uitmaken van een grote organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van brede zorg aan mensen met een beperking, kunnen wij leerlingen op verschillende manieren ondersteunen en eventueel doorverwijzen.

Het management

Het management van Heliomare Onderwijs bestaat uit:
Sido Silvius (algemeen directeur)
Karin Schulinck (clustermanager speciaal onderwijs)
Frits Wichers (clustermanager voortgezet speciaal onderwijs)

De teammanager van de Ruimte is: Leks Eppink (speciaal onderwijs) en Joke van Bloois (leerweg 3).

Contact

Wilt u contact opnemen met een van onze managers kan dat via Heliomare Onderwijs
T 088 920 82 55
E info-onderwijs@heliomare.nl

Adres & contact
Heliomare De Ruimte

Oudtburghweg 3
1862 PX Bergen

Bekijk locatie in Google Maps

088 920 91 00
Openingstijden

De lestijden zijn dagelijks van 8.45 - 14.30 uur.

De administratie is bereikbaar van 8.15 - 17.00 uur.

Deel dit bericht
Terug naar boven