Menu
Hoe kunnen we u helpen? HELIOMARE BIEDT ONDERSTEUNING OP:
Niemand aan de zijlijn!

Dat is waar wij voor staan. Ook als u een handicap, beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel heeft, wilt u meedoen in de maatschappij. Daarom zetten wij iedere dag onze expertise, kwaliteit en onze mentaliteit in om onze belofte waar te maken. Uiteraard staan uw behoeften en wensen hierbij centraal. Wij werken dus graag samen met u en uw naasten!

We werken voor u aan resultaat

Heliomare begrijpt als dat een keuze voor behandeling, therapie, training, onderwijsvorm of andere ondersteuning gemakkelijker te maken is als u de resultaten daarvan kunt zien. We maken graag aantoonbaar wat onze ondersteuning voor bijdrage levert aan de zelfstandigheid van onze cliënten/patiënten en leerlingen. Dat geeft u een indruk wat u van onze ondersteuning kunt verwachten.

icn_aanmelden Created with Sketch. Ik wil me
aanmelden
icn_verwijzen Created with Sketch. Ik wil iemand
verwijzen
Ik wil het
aanbod bekijken
Ik wil een
vraag stellen

Dagbesteding bij Heliomare

Met extra zorg en hulp is het mogelijk het maximale uit uzelf te halen. Ook al heeft u een beperking, hersenletsel of chronische ziekte. Als u net als iedereen wilt meedoen in de samenleving, kunt u bij Heliomare terecht voor:

  • dagbesteding;
  • behandeling bij niet-aangeboren hersenletsel (Hersenz);
  • begeleiding bij vrijwilligerswerk;
  • leren omgaan met afasie;
  • ondersteuning in de thuissituatie.

Een prettige en nuttige dagbesteding geeft structuur aan uw leven en u kunt uw mantelzorgers even ontlasten.

Dagbesteding op maat: bij Heliomare of thuis

Wilt u actief in de samenleving staan en daaraan met zinvolle activiteiten een bijdrage leveren? Is uw beperking zodanig dat u professionele ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u terecht bij de activiteitencentra van Heliomare. Hier maakt u een keuze uit verschillende activiteiten die u graag zou willen doen. Onze ondersteuning daarbij is toegesneden op uw wensen en mogelijkheden. U vindt onze locaties voor dagbesteding in: Aalsmeer, Amsterdam, Haarlem, Krommenie en Purmerend. Ook kunt u uw talenten ontplooien in een van onze werkcentra, en bijvoorbeeld werken in een cadeauwinkel of in een houtwerkplaats. Soms is professionele begeleiding thuis nodig om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in uw eigen leefomgeving. Onze begeleiding daarbij richt zich vooral op uw functioneren in het dagelijks leven.

Dagbesteding van Heliomare wordt per 1 juli overgedragen aan regionale partners

Wij vinden het belangrijk dat uw dagbesteding aansluit op initiatieven en activiteiten in uw omgeving. Daarom hebben we besloten de activiteitencentra en werkcentra in de loop van 2017 over te dragen aan regionale organisaties die ook dagbesteding leveren (Odion, Ons Tweede Thuis, de Hartekamp Groep). Deze partners zijn meer dan wij geworteld in de regio. Daar kunt u uw voordeel mee doen. Natuurlijk blijven wij samenwerken met deze organisaties, vooral op het gebied van revalidatie en behandeling. Ook blijven wij de ondersteuning in de thuissituatie (ambulante begeleiding) doen en de locaties behandelingen van Hersenz op onze locaties in Aalsmeer, Amsterdam, Haarlem, Heerhugowaard en Wormerveer.

Wij bieden u de volgende mogelijkheden:
Staat wat u zoekt hier niet tussen? Probeer onze wegwijzer eens
Heliomare biedt meer

Heliomare biedt ondersteuning op de volgende gebieden:

Deel dit bericht
Terug naar boven
Ambassadeurs aan het woord
"Kijk naar wat je nog wel kan"
Sander van den Bosch Cliënt van Veel in Hout en Dagbesteding Haarlem

Lees verder