Menu
Hoe kunnen we u helpen? HELIOMARE BIEDT ONDERSTEUNING OP:
Niemand aan de zijlijn!

Dat is waar wij voor staan. Ook als u een handicap, beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel heeft, wilt u meedoen in de maatschappij. Daarom zetten wij iedere dag onze expertise, kwaliteit en onze mentaliteit in om onze belofte waar te maken. Uiteraard staan uw behoeften en wensen hierbij centraal. Wij werken dus graag samen met u en uw naasten!

We werken voor u aan resultaat

Heliomare begrijpt als dat een keuze voor behandeling, therapie, training, onderwijsvorm of andere ondersteuning gemakkelijker te maken is als u de resultaten daarvan kunt zien. We maken graag aantoonbaar wat onze ondersteuning voor bijdrage levert aan de zelfstandigheid van onze cliënten/patiënten en leerlingen. Dat geeft u een indruk wat u van onze ondersteuning kunt verwachten.

icn_aanmelden Created with Sketch. Ik wil me
aanmelden
icn_verwijzen Created with Sketch. Ik wil iemand
verwijzen
Ik wil het
aanbod bekijken
Ik wil een
vraag stellen

"Je kent zelf je lichaam het beste!"

Yuriandy Martina Cliënt van Wonen Wijk aan Zee

Ik ben 22 jaar en woon bijna 4 jaar in het Woontrainingscentrum van Heliomare in Wijk aan Zee. Mijn doel is om zelfstandiger te worden. Toen ik hier kwam wonen kon ik heel veel niet zelf en door therapie te volgen en een goede begeleiding kan ik me zelf nu redden. Het is nog net te vroeg om zelfstandig te gaan wonen, maar dat is wel het doel waar ik naar streef. Dat gaat ook zeker lukken.

Ik heb een Cerebrale Parese (CP). Hier ben ik mee geboren. Dus ik weet niet beter. Het gevolg van mijn handicap is dat ik spasme heb in beide benen en armen. De linkerkant van mijn lichaam is meer aangetast dan de rechterkant. Ook mijn spraak is wat moeizaam. Ik ben op Curacao geboren. In 2012 ben ik naar Nederland gekomen om aan mijn zelfstandigheid te werken en om te studeren. In het WTC werk ik aan mijn zelfstandigheid en ik heb op het REA college in Wijk aan Zee boekhouden niveau 4 gehaald. Nu zit ik op het NOVA-College in Haarlem en doe de studie marketting. Het kost me veel tijd en ook energie. Ik ga met Openbaar Vervoer naar Haarlem. Bij de trein moet ik een plank reserveren en moeten ze mij helpen. Soms gaat het niet goed, maar ik word gelukkig ook geholpen door klasgenoten of mede-passagiers. Gelukkig kan ik een beetje lopen, dan kan ik lopend de trein en anderen zetten dan mijn rolstoel in de trein.

Natuurlijk mis ik mijn vader en moeder die nog op Curacao wonen, maar hier heb ik ook nog familie. Mijn zus woont hier. Ik probeer ieder jaar naar Curacao te gaan.

Ik ben een heel actief mens. Zo heb ik 3 jaar geleden samen met een begeleider van het WTC en een groep jongeren mijn eigen tijdschrift opgestart. Het blad heet Young Quality Swag Holland (YQSH). Het doel van het blad is om jongeren met een aandoening te laten zien wat je allemaal kunt doen: samen werken, uitgaan, leuke dingen doen. Op de website van YQSH www.YQSHolland.nl kan je zien wat we allemaal doen. Je kan daar ook een tijdschrift aanvragen.

Mijn boodschap is laat niemand tegen jou zeggen dat je iets niet kan. Jij kent je lichaam dus jij weet zelf wat je kan. Denk in oplossingen!

Deel dit bericht
Terug naar boven